Походката и движенията са главият критерий за сексапил

сексапил

Гримът и перфектната прическа не са първостепенният критерий, определящ сексапила на една жена, показва ново проучване. Според допитването походката и движенията са първото, което забелязва противоположният пол.

Според заключението на изследователите от университета Куинс, за по-привлекателни мъжете смятат несъзнателните движения, стойката и походката на една жена. Това е и един от най-точните критерий за определяне на основни черти от характера, тъй като чрез езика на тялото няма как да се лъже.

Авторите на проучването казват, че съвсем не е толкова просто да заблудиш околните с изкусен макиаж и перфектна прическа. Експериментът е показал, че женският сексапил не се опира единствено до външния вид.

В изследването доброволци е трябвало да изгледат кратки записи на различни жени и след това да оценят тяхната привлекателност.

Доброволците наблюдавали единствено движенията и очертанията на жените от видеата, като за по-сексапилни били определени дамите с по-пластични движения.

флирт

Мъжете допълват и че онези жени, които опитват да придадат сексуалност на своята походка, постигат точно обратният ефект и са смятани са по-малко привлекателни.

Всъщност нашата зрителна система се явява чувствителен детектор на лъжата, който възприема дори незначителни несъответствия и реагира на тях – казва водещият автор на проучването Николаус Тойе.

Според него човешкият мозък има естествената способност да разпознава фалшивото поведение. Освен чрез движенията, авторите на изследването смятат и че гласът, както и ароматът на един човек, съдействат на неговия сексапил повече, отколкото вида на косата и грима.

Психологията е разграничила няколко характерни жеста, които свидетелстват за сексапил. Отмятането и докосването на косата е първият от сигналите, с които една жена се опитва да спечели вниманието на събеседника си.

Привлекателни са още откриването на китките, леко отворените устни, кръстосването на краката и погледът зад рамо.

Рейтинг

4
Общо 4 гласували
5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари