ezine.bg»Статии»Любопитно»Иновации»Специален пръстен надушва срамни болести

Специален пръстен надушва срамни болести

Пръстени

Международен екип от казахстански, руски и мексикански учени създаде специален пръстен, който може да открива венерически заболявания, пише РИА Новости. Устройството се нарича Hoope и чрез него могат да се диагностицират неприятни заболявания като сифилис, гонорея, хламидиоза и трихомоназа.

Украшението се носи на палеца. От вътрешната му част има подвижна игла, която съдържа еднократен пълнител с подвижна игла за вземане на кръвна проба. Във вътрешността е вграден и чип, който анализира кръвта и изпраща данните до инсталирания специален софтуер, който поддържа директна връзка със смартфона на притежателя.

Времето от взимането на пробата до излизане на крайните резултати е не повече от две минути, уверяват създателите. Процедурата е безболезнена. Пръстенът излъчва мигновен електрически импулс, водещ до краткотрайно изтръпване на палеца.

Вграденият специален чип позволява да се провеждат анализи благодарение на четири антигена, съответстващи на четирите изброени заболявания, съдържащи се в еднократната ампула. В момента една от задачите на създателите на умната машинка е да се опитват да създадат ампула за многократна употреба, която да предотврати смяната ѝ след всеки тест. Другата цел е съкращаването на времето за изследване на пробата от две минути на 20 секунди.

Процедурата за анализ според създателите е напълно анонимна, но в плановете на разработчиците влиза и доработката на софтуера на устройството. Допълнителна екстра към пръстена е изпращането на адресите на най-близките клиники за лечение на венерически заболявания, ако пробата покаже положителен резултат.

Пръстенът е разработен в няколко варианта, за да задоволи естетическите предпочитания на притежателя си. Има пръстени за мъже и такива за жени.

Планира се производството на пръстена да бъде осъществено в Китай. Очаква се, че комплектът от пръстен с три еднократни ампули ще бъде пуснат на пазара през януари 2016 г. Стойността на комплекта ще бъде 50 долара. Аксесоарът ще се предлага в черен, розов и синьо-бял цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати