ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Задължителните признаци за успешна връзка

Задължителните признаци за успешна връзка

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k137
Успешна връзка

По няколко основни признака партньорите в една нова връзка могат да се ориентират дали имат бъдеще заедно. Психолози казват, че оглеждайки се за няколко основни фактора, можем да разберем дали си струва да храним някакви надежди.

1. Има емоционално привличане – физическото привличане е задължително, за да са двама души заедно, но според експертите за дълготрайните връзки е по-важно емоционалното привличане.

Това означава, че партньорите се чувстват сигурни и спокойни, когато споделят с половинката си. Дори когато имат проблем, първият човек, към когото ще се обърнат, е техният любим;

Флирт

2. Различните гледни точки не ви пречат – съвместяването на различните гледни точки също е сред основните критерии на успешните любовни връзки. Една двойка ще има бъдеще, само ако различното възпитание, религия или интереси не създават прегради между тях.

За щастливите в любовта различията помежду им ги правят по-интересни един за друг;

3. Извличате полза от конфликтите – спречкванията между влюбени са неизменна част от всяка връзка. Конфликтите обаче могат да ви помогнат за заздравяване на отношенията, като заедно решите проблемите си.

Освен това в кавгата може по-добре да опознаете своя партньор, проверявайки как реагира, когато е ядосан и какво е отношението му към вас в стресова ситуация;

Скандал

4. Чувствате се свободни да бъдете себе си – психологически факт е, че човек може да се влюби в собствената си представа за някого, като тази фантазия силно се различава от реалността.

Сблъсък с действителността обаче се случва рано или късно. Затова според психолозите по-успешни са връзките, в които партньорите не се притесняват да показват както качествата си, така и недостатъците, вместо да поддържат фалшиви образи;

5. Имате лично пространство – за щастливата и успешна връзка е от съществено значение да си осигурявате лична свобода. Това показва, че имате доверие в партньора и не го обсебвате предимно със своята компания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати