ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Нивото на естроген определя женската красота

Нивото на естроген определя женската красота

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k137
Красива Жена

Високото ниво на естроген прави жените да изглеждат по-привлекателни. До това заключение са стигнали учени от британския университет Сент Андрю след експертно проучване.

В експеримента на изследователите са били наблюдавани жени между 18 и 25-годишна възраст. Нито една от участничките не е вземала контрацептиви, докато е траело тестването.

Така можело да се проследи нивото на хормони, които всяка една от тях произвежда индивидуално. Участничките отбелязвали и дните на менструация в календара. Всички жени са били снимани в началото и в края на проучването.

В края на тестването се установило, че жените стават по-красиви, когато нивата на естроген в организма им се увеличат. Този период най-често се случвал по време на овулация.

Снимките, които ежедневно се правели на участничките, били показвани на мъже, които трябвало да оценяват атрактивността им в различните периоди. Като най-красиви жените са определени тогава, когато тялото им произвеждало повече естроген.

Красавица

Експертите са оценили и две други изображения. Първото се е състояло от обща снимка на 10 жени с най-ниско ниво на естроген, а второто – снимка на други 10 с най-високо ниво на хормона.

Резултатите стигнали до извода, че има връзка между нивата на естроген в организма и красотата. Пред BBC учените казват, че проучването им категорично доказало как привлекателността на жената се оценява според нейната фертилност.

Количеството естроген в женския организъм започва да се покачва в периода на пубертета. Неговите нива зависят предимно от наследствени фактори, като освен за външния вид, хормонът влияе на растежа, костите и кожата.

Благодарение на естрогена фигурата на жената е по-женствена. При неговият недостиг колагеновите влакна се разрушат и заради това кожата старее по-бързо от обикновено. Този хормон обновява клетките и съдейства за блясъка на косата.

Дефицитът на естроген предизвиква сухота във влагалището, болки и кървене по време на полов акт, а при хроничен недостиг се появяват сериозни костни заболявания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
42
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати