Гледайте залеза, за да отслабнете

Гледане на залез

Искате да отслабнете, но никакви диети не ви помагат? Не се отчайвайте, доверете се на слънчевата светлина и по-скоро на залязването на слънцето.

Да, това звучи несериозно и дори може би глупаво, но жени от Хонконг са решили да опитат този меко казано нетрадиционен подход, за да поотслабнат.

Това всъщност е най-новата мода за загубата на килограми – просто сядате и се любувате на залеза на слънцето. С тази информация ни запознава вестник „Метро“.

Някои от дамите от Хонконг, които са се доверили на метода, са убедени, че освен зеленчуковите напитки и хипербарните камери, тази практика също може да им помогне и да ги вкара в мечтаната форма.

Жени от града били забелязани да гледат втренчено залязващото слънце близо до селцето Сам Ка. Гледайки към слънцето, дамите щели да отслабнат благодарение на енергията, която приемат от небесното тяло.

Колкото повече слънчева енергия приемали, толкова по-малко калории ще погълнат с храната си.

Една от дамите, които били забелязани да се любуват на залязващото слънце, дори споделила, че замества изцяло храненето си с този ритуал.

Отслабване

Всъщност в Хонконг е разпространено вярването, че хората, които гледат залеза на слънцето, ще се хранят значително по-малко. Според някои – ако човек е постоянен, е възможно дори напълно да изгуби апетита си.

Като всяка подобна нова теория, тази също има своите критици. Повечето от тях определят този нов метод за доста налудничав и общо взето изпитват любопитство към новата мода.

Напоследък, в името на това да не се поизпотят в залата или у дома с няколко упражнения, хората избират най-разнообразни и уникални методи, чрез които да отслабнат.

Все пак, ако се върнем към реалността – специалистите твърдят, че есенният период от годината е по-благоприятен за хранителни режими, отколкото летните месеци.

Времето все още е подходящо за бягане навън или пък каране на велосипед. Разбира се, това не пречи да се любувате на залеза, но може би не трябва да имате твърди големи очаквания към метода.

Виж повече

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари