ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Защо всеки мъж трябва да носи часовник?

Защо всеки мъж трябва да носи часовник?

Часовник

В началото часовниците са били само ръчни. Практиката да се носят на ръката се налага по време на Първата световна война. В началото идеята се приема като нелепа, но в последствие се превръща в норма. Традицията е актуална и до днес и всеки истински мъж трябва да носи часовник на ръката си. Ето защо:

Стил. Носенето на часовник е ясна заявка за стил и класа. Традицията гласи, че има три неща, които могат да украсят мъжките ръце – копчета за ръкавели, сватбена халка и часовник. Той е неповторим акцент във външния вид.

Удобство. Много по-лесно е с един поглед на китката да отговорите на красивата дама, която ви е попитала колко е часът, вместо няколко минути да търсите трескаво из джобовете смартфона си. Часовникът стои винаги на място.

Опростеност. Най-добрите часовници са простите, с гениален часовников механизъм и нищо общо с писъка на технологиите. Освен това, носейки ръчен часовник, това ви отвлича от многото функции на смартфона и помага за концентрацията.

Функционалност. Ръчният часовник е олицетворение на тази дума. Този предмет е използван за пръв път през 19 век, когато войниците са синхронизирали маневрите си с него. След това той влиза в широка употреба. Специални часовници са използвали авиаторите и гмуркачите. Ръчните часовници са повече от практични и дълготрайни. Има дори самозареждащи се, които буквално са вечни.

Ръчен часовник. Ръчните часовници са истинско произведение на изкуството, символ на история и традиция. В часовникарските къщи с традиции върху един ръчен часовник работят четирима часовникари в продължение на месеци. Всеки от механизмите се поставя ръчно, а резултатът е едно наистина уникално произведение.

Часовници

Часовник от друга епоха. Часовниците, получени като наследство, са изключително ценни без значение от реалната им цена. Те носят спомена за хората, които са го носили. Това е ценност, пропита с практичност, грижа и любов.

Страстта към часовника и специфичния му механизъм е завладяла не един и двама. Историята на изработването и колекционирането се простира из целия свят. Едни от най-скъпите колекции в света са именно тези от часовници.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Банко Пиронков
Банко Пиронков
07.10.2015 18:10
Не разбрах някои неща:
1. Ако някой мъж не носи ръчен часовник, той е мухльо, така ли?
2. В традициите не влизат ли и мъжките пръстени, които показват родова, професионална или групова принадлежност?
3. Ако дамата не е красива, трябва ли да й препоръчам да се ориентира по слънцето?
4. Тъй като аз си вадя телефона от най-труднодостъпния джоб за 5 до 10 секунди, може ли неизвестният автор да обясни по-подробно как точно прави същото ТРЕСКАВО за НЯКОЛКО МИНУТИ?
5. Какво значи прост часовник "с гениален часовников механизъм"?
6. Да изхвърлим ли всички джобни часовници?
1
0