ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Цветът на червилото разкрива характера ни

Цветът на червилото разкрива характера ни

Устни

Може да се учудите, но има връзка между цвета на червилото, което жената предпочита, и нейния характер. Ярко червено, прасковено или розово – всяко от тях разкрива много за личността ви.

Модния психолог Карън Пайн, професор в катедра Мода на Университет Билги и автор на много книги, свързани с модата, обяснява връзката между избора на жените и техния характер. За целта тя използва познанията си по теория на цветовете и психологията на модата.

Пайн анализира шестте най-разпространени цветове в палитрата на червилата и дефинира какво говорят те за жените, които ги носят. Ето какви са нейните заключения за цвета на червилото и характера на дамите.

Розово

Розовото изразява невинност. Ярко розовото обаче издава несигурност и желание за скрита близост. То е предпочитано от жени, които все още не са намерили себе си. Модата на електриково розовото въведе Ема Стоун през 2013 година.

Коралово

То говори за баланс, игривост и ентусиазъм. Жените, които залагат на този цвят, знаят как да привлекат погледите към себе си. Те са целеустремени и уверени в себе си и това, на което са способни. Джесика Алба направи фурор през 2013 година, когато се появи на червения килим с оцветени в коралово устни.

Червено

Червило

Този цвят е за най-енергичните и страстни жени. Те са смели и изключително сексапилни. Една от най-върлите почитателки на червените червила сред популярните личности е Тейлър Суифт.

Бордо

Този цвят съчетава в себе си сила и загадъчност. Тези дами са трудни за разгадаване и ако искате да ги опознаете, ще ви е нужно доста търпение и солидно количество време. Тенденцията бе въведена през 2012 година от Дженифър Лопес, която и до днес често залага на червила в цвят бордо.

Пурпурно

Тези дами са творчески настроени. Те са хора на дългите разговори, доброто настроение и изтънчените навици. Почитателките им се отличават със своята неповторимост като Риана и Чарлийз Терон.

Телесно

Телесният цвят говори за една изключително открита и пряма натура. В същото време жените с устни в този нюанс са доста уязвими и доверчиви. Те са готови да открият доброто във всеки. Типична почитателка на този стил е Кери Уошингтън.

Има и жени като 43-годишната Гуинет Полтроу, които не държат постоянно да са с червило. Тези жени са едни от най-честните и открити, тъй като по този начин демонстрират нежеланието си да играят игри.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати