ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Богатите живеят по-дълго от бедните

Богатите живеят по-дълго от бедните

Богати хора

Проучване, проведено в САЩ, показа интересна тенденция. Оказва се, че богатите хора, които могат да си позволят по-висок стандарт на живот, доказано живеят по-дълго от бедните.

Сравнението е направено между богатите от Уолстрийт и бедните жители на Бруклин. В Ню Йорк, Бруклин е един от петте най-бедни района. С най-нисък стандарт на живот е квартал Браунсвил.

Статистиката показва, че 76% от жителите на Браунсвил са африамериканци. Средната продължителност на живота там е 74 години. Най-честите причини за смърт в района са рак и сърдечни заболявания, като се наблюдава тенденция тези болести да се развиват във все по-ранна възраст.

Мари Басет, експерт от здравния департамент, пояснява, че в района престъпността е изключително масово разпространена. Това също е сред основните причина за смъртта на немалко млади хора.

Жителите на Браунсвил наброяват 86.377 души. Над 25% от възрастните не са завършили училище. Малко по-малко от половината живеят в пълна мизерия. Освен всичко друго тук е и най-голямата концентрация на болни от СПИН и засегнатите от леки и тежки психически заболявания.

Бруклински мост

В сравнение с плашещата картина в бедните региони, живеещите в Манхатън живеят средно до 85.4 години. Това се обуславя най-вече от добрия начин на живот и високото ниво на култура, обясняват социолозите. Изследването доказва, че здравословното състояние на цветнокожите е много по-лошо от това на белите жители на Ню Йорк.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати