Умна огърлица ни предупреждава, ако преядем

огърлица за отслабване

Учените изобретиха умна огърлица, която ще ни помага да отслабваме. Тя ще ни предупреждава, ако преяждаме или похапваме нездравословно.

Специалисти от университета в Лос Анджелис изобретиха нова умна джаджа, наречена Диетичен гердан. Тя ще работи с блутуут и ще се свързва със смартфона.

Умна огърлица е изработена от метал и ще бъде снабдена със сензор, който ще отчита количеството на приетата храна и течности, които преминават през хранопровода. Уредът ги разпознава по вибрационната следа, която всеки продукт оставя, когато преминава през хранопровода.

Огърлицата е снабдена с пиезоелектрическите сензори, които я улавят и разчитат. Именно по този начин джаджата по всяко време ще знае какво консумира потребителят, като своевременно го информира както за количеството, така и за качеството.

Търговският бранд на изобретението е WearSens. Разработката на калифорнийските учени ще разполага с блутуут, чрез който ще се свързва смартфонът на потребителя. Когато човек премине зададената дневна норма за храна, той ще започва да звъни. По този начин ще му помага активно в борбата с килограмите.

Преяждане

Новият уред е изпробван върху 30 доброволци. Резултатите са повече от отлични. В 90% от случаите огърлицата е разпознала консумираната храна, това дали е твърда или течна, както и студените и топли напитки.

След като премине лимита за приетата храна през деня, потребителят трябва да спре да се храни, ако иска да поддържа теглото си в норма. Учените се шегуват, че изобретението е безсилно, ако човекът реши да продължи да се храни, след като бъде предупреден.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати