Мълчете, за да сте успешни!

Успех

Специалисти по въпросите на личното развитие разкриват къде е ключът към това да сме успешни и харесвани. Според тях трябва да си мълчим повече.

Според наблюденията една от най-честите привички на съвременния човек е да говори за това какво мисли да направи в бъдеще. На психологическа основа това ни кара да се чувстваме успешни. Но често отегчава околните.

Всеки от нас има по поне един такъв приятел, който не спира да разказва за това, което ще направи. Той е преизпълнен с идеи, знае как ще ги реализира, обяснил ви е за всички методи за постигане на целта поне няколко пъти, но все още не е направил дори крачка към това.

Той смята да започне да тренира и да се храни правилно, да научи поне три езика, да отвори собствен бизнес и какво ли още не, но не реализирал каквото и да било.

Хората имат ужасния навик да говорят прекалено много за нещата, които мислят да направят. Истината е, че абсолютно никой не се впечатлява от думи. Нужни са действия.

Работа

Човешкото съзнание е проектирано така, че да възприема изготвянето на план като първа стъпка към нещо реално.

Това ни дава вътрешно чувство на спокойствие, че сме дейни, полезни и реализирани. Изричайки тези си планове пред другите, ни кара да мислим, че изглеждаме така и в техните очи.

Оказва се, че хората, които твърдят, че веднага ще се заемат с нещо, в по-голямата част от времето си не вършат нищо. В ежедневието си те са разсеяни, разхвърляни и разпилени.

Стратегията в живота им се ограничава в това непрестанно да съобщават на околните за плановете си, само за да изглеждат заети.

Често обаче подобни приказки остават впечатление у околните, че тези хора говорят много и нищо повече. Поради това специалистите съветват да не говорим за нещо, освен ако по него няма реално развитие.

Хората уважават най-много тези, които вместо планове посочват реални резултати. Те се ползват с изключително висок авторитет пред останалите и са много по-харесвани.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати