Защо отлагаме важната работа?

Задължения

Съвременният човек е предразположен към това често да отлага важната работа. Ново проучване показва, че това се дължи най-вече на стремежа ни към успех и голямото напрежение.

Анализаторите са се опитали да определят каква е причината да отлагаме постоянно. Това е първата стъпка за преодоляване на проблема.

Един от интервюираните участници в проучването успява със завидна точност да опише причините да отлага важната работа.

Той споделя, че не прави това от мързел, а от страх, че ще се провали. Оказва се, че повечето хора смятат, че няма да успеят да свършат работата правилно.

Подобен перфекционизъм е доста сериозна причина да отлагаме важната работа, категорични са специалистите. За да не изпада в такава ситуация, човек трябва да осъзнае, че дори да се провали, това няма да е фатално и няма да е голям проблем, тъй като може да пробва отново.

Работа

За да спрем отлагането, е добре да опознаем себе си и обстоятелствата около това, което ни предстои. Именно установяването на основните пречки и това как те влияят на увереността ни в работата и учението са основата за справянето с проблема.

Когато откриете причината за това постоянно да отлагате важната работа, вече може да започнете да предприемате нужните действия. Има няколко трикове, които ще ви помогнат да се измъкнете от този цикъл.

Опитайте се да изпълнявате задачите си на етапи. Давайте си срокове, в които всичко трябва да е свършено. Смяната на средата също може да е от полза, особено ако тя е тази, която ви пречи. По-организирани може да станете чрез изготвяне на списък със задачи, който да следвате.

Оказва се, че освен че е доста безотговорно, отлагането може да застраши и живота ни. Канадски учени са установили, че този навик увеличава вероятността от инфаркт.

Този, който отлага днешната работа за утре, е много по-стресиран, което води до проблеми със сърцето. Тези хора много по-често страдат от болести на сърцето, довеждащи и до смърт.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати