Показалецът издава агресивните

Агресия

Канадски учени твърдят, че дължината на показалеца определя степента на агресия у хората. Те измервали съотношението между дължините на показалеца и безименния пръст на повече от сто доброволци.

След анализ станало ясно, че колкото е по-къс показалецът в сравнение с безименния пръст, толкова по-склонен е този човек към агресия и към шумно изразяване на чувствата си.

Това обаче се отнася само за мъжете.

При жените такава зависимост не е установена. Причините за мъжката агресия учените смятат, че трябва да се търсят още във вътреутробното развитие на мъжкия индивид. Ако по време на бременността плодът е подложен на силно въздействие на мъжкия хормон тестостерон, безименният пръст расте по-бързо, отколкото показалецът.

Това напълно съвпада със скорошното откритие на учени от Кембриджския университет, че най-добрите трейдър на лондонската борса са с лбезименен пръст, който е доста по-дълъг от показалеца им.

Такива мъже по-лесно успяват да завоюват вниманието на жените, твърдят учените. Това също е логично – тестостеронът отговаря не само за агресията, но и за желанието за доминиране, покоряване и завоюване. А то е необходимо на един мъж, за да бъде истински донжуан.

Лошото е, че точно този тип мъже имат по-силен риск от заболявания, свързани със слабата им имунна система, а също така при тях е висок рискът да се родят аутисти.

Рейтинг

3.7
Общо 3 гласували
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари