Как да се справим с есенната депресия

Есенна депресия

През есента много хора се оплакват от безпричинни тревоги, нервност и дори есенна депресия. За всичко това е виновна липсата на слънчева светлина и наближаващата зима, която кара всеки да изпитва несигурност и неприятни чувства заради лошото време.

С помощта на някои трикове лесно можете да се справите с есенната депресия и да се чувствате добре. Тъй като слънчевата светлина е все по-оскъдна и се стъмва все по-рано, използвайте я възможно най-функционално. През деня не ползвайте щори и дръпнете дори прозрачните пердета, за да влиза повече светлина в помещението.

Излезте навън през деня, направете си кратка разходка, дори да е за десетина минути. През почивните дни заминете извън града и посетете нови места. Разходете се сред природата или в парка и се радвайте на ярките оранжеви цветове на листата.

Наспивайте се добре - това е важен момент в борбата с есенната депресия. Преди да си легнете, не мислете за проблемите си, а се заредете с положителни мисли за утрешния ден.

Есенно Настроение

Консумирайте повече плодове и зеленчуци, за да заредите организма си с витамини. Пийте плодови сокове и намалете вредните храни като чипс, готови десертчета. Не прекалявайте с тестените изделия, за да не чувствате тежест в стомаха.

Променете интериора в дома си и ще усетите, че промяната ви кара да се чувствате много по-добре. Ако нямате възможност за тотална промяна, променете пердетата или калъфките на възглавниците, разместете мебелите и ще се радвате на нова стая.

Опитайте се да отделяте повече внимание на близките си хора, които обикновено пренебрегвате заради проблеми в работата или прекалено много ангажименти. Няколко минути с любимите хора ще ви накарат да оцените малките радости в живота.

Отдайте се на хоби, което сте искали да опитате, но постоянно сте отлагали. Започнете да рисувате, или се запишете на курс по танци, на някакъв спорт или на конна езда.

Есен

Променете малки детайли в живота си и ще видите, че есента ще ви се стори много по-приятна, а може да се превърне и във вашия любим сезон. Има как да се справите с есенната депресия!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати