ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Мъжете не си падат по вегетарианки

Мъжете не си падат по вегетарианки

Вегетарианка

Мъжете не си падат по вегетарианки. До това заключение стигнаха психолозите, след провеждането на запитване сред силния пол. Мъжете трябвало да определят това какви жени харесват спрямо хранително–вкусовите нагласи.

Резултатите показали, че над 75 % от мъжете предпочитат да бъдат с партньорка, която консумира месо. В очите на мъжете тези жени изглеждат много по-привлекателно и са много по-привлечени от тях.

Психолозите решили да проверят кое води до тези предпочитания на мъжете. Установено е, че върху избора на партньорка влияе комбинация от два фактора – физологически и психологически.

Именно тази комбинация влияе на мъжа в първите 7 секунди от запознанството му е една жена. Така за няколко мига той преценява дали я харесва или не.

Оказва се, че има три базови фактора, по които вегетарианките отстъпват пред месоядните жени.

Месоядна

На първо място стои фактът, че мъжете обичат жени, които ядат месо, защото ги чувстват по-близки. Месото по начало се счита за мъжка храна, а това, че Тя споделя този навик, я прави предпочитан избор.

Второ - мъжете намират месоядните жени за по-страстни, тъй като на подсъзнателно ниво смятат, че притежават някои животински качества. Това, разбира се, не е задължително, но в мъжките очи месоядната жена изглежда като апетитна амазонка.

Третата причина е доста тривиална, но пък изключително важна за всеки мъж. Месоядните жени по правило се смятат за по-добри готвачки. А както знаем, любовта на мъжа минава през стомаха.

Това разбира се може да се оспори от вегетарианците, тъй като е доста по-трудно да приготвиш разнородно меню само с плодове, зеленчуци и ядки, а те успяват и то доста успешно.

Има много вегетариански рецепти, които изкушават сетивата, но за един мъж ароматът на прясно изпечена пържола не може да се сравни с нищо друго.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати