Хората над 30 са нещастни

Тъжно Момиче

Ново изследване установи, че хората преминали 30 години, са по-нещастни от родителите си, когато са били на същата възраст.

Проучване на експерти от Калифорнийския университет в Сан Диего, проведено сред американците показва, че хората навършили 30 години не са толкова щастливи, колкото родителите си на същите години.

Ръководителят на изследването професор Джийн Туендж признава, че тенденцията се е появила сравнително скоро. В миналото човек се е чувствал все по-добре с напредване на годините. За жалост днес процесът върви на обратно.

За сравнение учените са използвали данни, събрани в началото на 70-те години на миналия век. Оказва се, че тогава хората на 30 години са били по-щастливи от тийнейджърите и младежите.

Но докато тогава хората са приемали дългогодишния опит и напредването на годините като предимство, то днес възрастните масово се оплакват от живота си.

Колкото повече годините нарастват, толкова нараства и недоволството. В същото време обаче днес не е нараснало нивото на щастие у младите.

Тъга

Промяната в тенденцията се обяснява с по-високите нива на стрес, икономическата несигурност и финансовите проблеми, с които възрастните се сблъскват. Действителността днес е много по-стряскаща от преди, коментират още експертите. Днешните 30-годишни са поколението, на което бе казано, че може да постигне всичко.

В процеса на съзряване обаче те осъзнаха, че това не е истина и това смачква самочувствието им. В противовес е поколението на родителите им, на които е било нужно само добро образование и някоя и друга идея, за да постигне всичко, което е искало. Днес това е напълно невъзможно.

Въпреки нарасналия брой на нещастните хора, статистиката все пак показва, че всеки трети човек в Америка се поставя в категорията много щастлив. Това важи най-вече за тийнейджърите, при които броят на изключително щастливите се е увеличил.

За последните години процентът на много щастливите хора над 30 години е намалял с 5 %. Докато през 70-те години той е бил 38%, то днес е 33% и намалява ежегодно. Това е показателно за психическото здраве на нацията, което се влошава.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати