Глобалното затопляне намалява раждаемостта

Раждане

Глобалното затопляне е най-сериозният проблем, който стои пред човечеството днес. То води до покачване на морското равнище, засушавания и наводнения. Оказва се обаче, че води и до друг сериозен проблем – намаляване на раждаемостта.

Британско проучване установи притеснителна тенденция. Според него увеличаващите се температури пропорционално намаляват честотата на полови контакти между партньорите, което, от своя страна, намалява раждаемостта. Освен това тестовете са показали, че качеството на семенната течност при мъжа се влошава, а овулацията при жените става доста изменчива.

Сексуалният живот на съвременния човек ще бъде пряко засегнат от глобалното затопляне, категорични са учените. Проучване на британското Национално бюро за икономически изследвания е установило как с увеличаване на градусите броят на сексуалните актове намалява.

В изследването е установено, че девет месеца след хладните температури нивата на раждаемостта са с 0.7% по-високи, отколкото през големите горещини. Експертите са категорични, че е много по-вероятно партньорите да заченат бебе именно при по-хладно време.

Глобално затопляне

Подобна тенденция ясно доказва, че покачващите се температури намаляват както апетита за интимност, така и плодовитостта. Изключително високите температури, от своя страна, засягат нивата на хормоните, което влияе негативно на качеството на спермата и репродуктивното здраве, категорични са учените.

В световен мащаб се наблюдава спад в раждаемостта от най-малко един век. Това се обуславя от много фактори, като освен глобалното влияние роля играят и увеличените възможности за работа при жените, както и много по-лесният достъп до средства за контрол и предпазване от [нежелана бременност].

Въпреки получените данни учените не могат да обяснят ежегодно увеличаващите се нива на раждаемост в африканските държави, където температурите са най-високи.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати