Еврика! Създадоха първия елексир на младостта

Елексир на младостта

Учени от Земеделския институт в Якутск успяха да създадат първия елексир на младостта, основаващ се на специални свойства на бактерия. Експерименти са показали, че с тази бактерии мишките връщат паметта и репродуктивните си способности.

Високо аеробните бактерии са били взети от останките на мозък на мамут.

Първият елексир на вечната младост е извлечен от гробните места на вълнистите мамути. Според изследователите организмите около тези гробове живеят до 3.5 милиона години.

Тези микроорганизми виреят най-добре в студени условия и успяват да оцелеят дори в сурови климатични условия, каквито са тези в Арктика.

По-късни експерименти са установили, че този феномен се дължи на специална бактерия. От тази бактерия е произведен млечен продукт, който от авторите му е определен като първия еликсир на младостта.

Първите проби от елексира са дадени на възрастни мишки, при които е установено, че възстановяват паметта и репродуктивните си способности.

Еликсирът вече се продава в Русия, а след като бъдат издадени необходимите сертификати, ще стигне и до международните пазари.

Нашият продукт, базиран на бактерията Бациликус F, е много ефективен. Той повишава имунитета, устойчивостта на болести, елиминира чревната дисбактериоза и коригира чревната микрофлора – казва водещият в проучването професор Надежда Тарабукя.

Малини

Китайски специалисти също подготвят в бъдеще елексир на младостта, но той е основан на два сорта от нашите малини – Люлин и Български рубин. От тях ще бъде направен сироп, който ще може да върне години назад.

В Китай правят опити за отглеждане на български малини по специална технология, която трябва да отключи техния подмладяващ ефект.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати