Щестливите връзки остават непоказни във Фейсбук

Щастлива връзка

Връзката е нещо вълнуващо, независимо дали става въпрос за нова тръпка или дългогодишни отношения. Някои обаче се вълнуват повече от необходимото.

Всеки от нас има поне една позната двойка, която не спира да демонстрира своята безгранична любов в социалните мрежи. Те постоянно споделят моменти от живота си и всякакви снимки и постове от ежедневието си. Според психолозите обаче хората, които имат истинска и щастлива връзка, не изпитват подобна необходимост.

Хората с щастливи връзки пазят отношенията си за себе си и стоят далеч от социалните мрежи. Те не изпитват нуждата да доказват на света колко много се обичат с половинката си.

Психолозите са разкрили двете причини, които могат да накарат хората да споделят всичко за връзката си в социалните мрежи. Единият е да демонстрират щастието си, независимо дали то е реално или не. Това се прави по-скоро с насоката околните да им завидят, но подобни неща са твърде елементарни и прозрачни.

Това е фасада и показва нездравословна мания по имиджа, изпълнена със сърчица и любовни послания. В някои случаи това може да се тълкува не само като желание да убедите останалите, а и като такова да залъжете самите себе си, че имате имате една вълшебна връзка.

Любов

Във втория случай двойката използва социалните мрежи, за да води битките си. Когато всичко между тях е наред, те не спират да публикуват снимки и статуси за това колко се обичат. Когато обаче се скарат, отново тук е мястото, където вадят всичките си кирливи ризи.

Те започват да публикуват всякакви двусмислени статуси и снимки, с които искат да засегнат другия. Най-лошият вариант е, когато директно оповестят какво е направил той. Никой от вашите познати не иска да знае подобни подробности за личния ви живот. А и това със сигурност е най-лошото нещо, което може да направите, независимо дали искате да се съберете или да се разделите завинаги с този човек.

Експертите са на мнение, че за да запазите отношенията си неприкосновени, не трябва да ги споделяте в социалните мрежи. Една истинска връзка може да породи завистта на околните и те – съзнателно или не, могат да се опитат да я развалят.

Когато изпитвате щастие от отношенията си, най-градивно би било да споделите това с половинката си, а не с половината свят. Хората в една истинска връзка знаят как да ценят малките неща и моменти и знаят, че те са нещо съкровено. Те не губят от ценното си време да се самоизтъкват във фейсбук и го прекарват с любимия човек.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Донка
Донка
02.01.2016 19:40
А, кой ги кара останалите да завиждат...да си създадат и те такава щастлива връзка.Някой ще каже,че така е устроен човек. Не, може и по друг начин да се живее - надвивайки себе си, своето Его и инат - да ги впрегнеш за добро, за позитивно и градивното свое израстване.
0
0