Мъжете също ще могат да раждат

Томас Бийти

Много скоро и мъжете ще могат да износват и раждат деца, категорични са изследователи от Калифорния. Това ще стане чрез успешна трансплантация на матка в тялото на мъжа и правилно проведена хормонална терапия.

Репродуктолозите от университета на Южна Калифорния са направили революция в присаждането на репродуктивен орган. До днес тази операция изглеждаше напълно невъзможна, но след години на усилена работа вече е факт. Най-трудната задача обаче е да се трансплантира ембрионът в новия орган.

Учените все още не могат да определят какъв ще е полът на оперирания след всички процедури, позволяващи му да износи бебе. До момента в света има само един случай, в който мъж успешно е родил здраво бебе.

Томас Бийти е транссексуален и е роден като жена. След успешна кариера на фотомодел, той сменя пола си и си намира приятелка.

Бременност

Оказва се обаче, че тя не може да има деца и двамата решават да предприемат рискован ход – да заплодят женските полови органи на Томас, които той оставил в тялото си.

Ембрионът бива поставен през вече съществуващо влагалище и мъжът износва и ражда здраво бебе. Случаят е прецедент и все още няма аналог.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати