Първите приюти за разведени мъже отварят врати в Италия

Тъжен Мъж

В Италия врати отварят първите приюти за мъже в света. Те ще бъдат официално открити едновременно в няколко от големите градове в страната.

Приютите ще се превърнат в нов дом за мъжете, останали без покрив над главите си след развода с половинката. Това се налага от набиращата сила тенденция редиците на т.нар. нови бедни да се попълват от разведените италиански мъже.

След развода бившите им жени ги гонят от дома и взимат цялото им имущество. Загубили подслона си и доведени до банкрут, те остават на улицата.

Тенденцията се поражда най-вече от факта, че на Апенините по закон при развод мъжът се задължава да плаща издръжка както на децата, така и на съпругата си.

Обикновено сумата е около хиляда евро на месец – нещо, непосилно дори за работещите мъже. В до 60% от бракоразводните дела в Италия пък жилището се присъжда на жената и децата, което практически остава мъжа бездомен.

Приютите ще бъдат създадени в пустеещи хотели и ще се превърнат в нов дом за хиляди мъже.

След развода повечето от тях не могат да си позволят да плащат наем заради високата издръжка и често се налага да спят в колата си или някоя църква.

Ако решат да не плащат издръжката пък, ги грози дело по бързата процедура и затвор.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати