Откриха най-добрата алтернатива на мъжа в леглото

Откриха най-добрата алтернатива на мъжа в леглото

Откриха коя е най-добрата алтернатива на партньор в леглото. Това е – домашният любимец, твърдят учени от клиника Мейо, град Рочестър в САЩ,

Най-добрата алтернатива на половинка в завивките е котката, кучето и дори – домашната птица. Според медиците хората, които са стресирани от липсата на партньор, се чувстват много по-добре, ако живеят с домашен любимец.

До това заключение учените стигнали, след като анкетирали 150 души – 68 жени и 82 мъже. 40% от тях имали домашен любимец, а 31 човека притежавали няколко. Така например една от жените имала общо пет кучета – един басет и четири чихуахуа.

Оказва се, че над 56% от притежателите на домашни любимци спят с тях в леглото. Те признали, че присъствието на животното в стаята ги кара да се чувстват по-сигурни и удовлетворени. То ги успокоява и ги кара да се отпуснат. Една от жените дори посочила, че нарочно държи папагала си в спалнята, тъй като я буди всеки ден точно в 6 часа.

Практиката животното да спи в стаята на стопанина не била одобрена от едва 15 притежатели на домашен любимец, участвали в анкетата. Повечето то тях посочили, че хъркането на животното и движението му из стаята им пречи да заспят спокойно.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Кристина Черникова
Не мисля, че животните трябва да спят в леглото на стопаните си.
0
0
Стан Ой
Стан Ой
26.04.2016 17:49
Мен никой не може да ме замести!
0
0