ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Методите на науката за по-бърза мисъл

Методите на науката за по-бърза мисъл

Момиче мисли

Със сигурност ежедневно попадате в ситуации, в които се налага да мислите бързо. Някои хора развиват това умение още от деца, но ако вие не сте сред тях, погледнете 4-те препоръчвани метода за бързо мислене.

Метод 1 - Печелете време

Най-лесно е, когато не сте измислили подходящ отговор, да помолите човека отново да ви зададе същия въпрос. Така ще спечелите малко време, за да измислите какво да отговорите.

Може да повторите въпроса наум и така да измислите отговор. Дълбокото дишане също помага, защото транспортира кислород до мозъка и му помага да мисли по-бързо.

Геймър

Метод 2 – Подгответе се предварително

Помислете върху страните във вашата работа или друга сфера на живота ви, където най-често ви се налага да отговаряте бързо. След това съчинете възможните варианти за отговор, които може да използвате, ако ви се наложи.

Хората с бърза мисъл са хора с богата обща култура, така че и ако вие имате желание да се включвате в повече разговори и да отговаряте бързо, прегледайте историята, географията, литературата и новините за информация, която ще обогати знанията ви.

Метод 3 – Тренирайте мозъка си

Като всеки друг орган в организма, мозъкът се стимулира, когато е активен. Така че тренирайте мозъка си, за да имате по-бърза мисъл. От помощ ще са ви компютърните игри, има и мобилни приложения, с които да упражнявате бързата си мисъл.

Четете книга на глас и се опитвайте да запомните един човек или събитие със всичките си сетива – аромат, цвят, чувство.

Спортуване

Метод 4 – Живейте здравословно

Спортувайте редовно, защото проучванията показват, че физически активните хора снабдяват мозъка си с повече кислород, а това им помага да мислят по-бързо.

В стресова и напрегната ситуация разходките също са препоръчителни, защото помагат да мозъка да се съсредоточи. Важно е също да спите достатъчно, за да е отпочинал мозъка ви.

Препоръчително е по-често да хапвате храни, богати на витамини от групата В и пълнозърнести храни, които стимулират бързата мисъл.

Рейтинг

5 0
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати