Какво да подарим на баба и дядо за Коледа?

Коледа

Възрастните хора са тези, които най-истински могат да оценят коледните подаръци. Те са наясно, че най-важен е жестът на внимание към тях. Това, че сте помислили и купили нещо специално за тях, говори колко ги уважавате.

Подаръкът за баба и дядо трябва да е най-вече практичен. Съобразете се с начина им на живот, навиците и интересите им. Ето няколко добри идеи, с които може да зарадвате любимите прародители:

Кухненски принадлежности

Всякакви нови принадлежности за кухнята са подходящи – подправки в красиви бурканчета, нова тенджера или тиган, екопочистващи препарати ще бъдат оценени, особено ако баба ви и дядо ви са домошари. Друг подходящ подарък за възрастните, свързан с кухнята, са всички здравословни и биохрани, които гарантират дълъг живот.

Апарат за кръвно, хранителни добавки, масажни масла, соли за крака и изобщо - всеки по-атрактивен артикул от аптеката може да е прекрасен подарък за баба и дядо. Разпитайте за лечебната козметика за мъже и жени, която облекчава симптоми като разширени вени, безсъние и други – те несъмнено ще я оценят.

Като цяло здравословните подаръци взимат превес при избора какво да подарим на баба и дядо. Всички масажори за тяло, кремове за масаж, книги за домашна гимнастика биха уцелили в десятката.

Подновете старите вещи

Старите хора харесват нещата си. Ако някои от тях обаче са се износили, може да ги подмените с нови.

Ако баба ви и дядо ви са запалени туристи, то заложете на принадлежности като термоси, раници или подходящо облекло. Ако ли пък имат градина, всякакви инструменти и семена за екзотични растения биха ги зарадвали.

Фотоалбум или дигитална фоторамка също са добра идея. Напълнете ги със снимки на внуците или точно обратното – може да създадете албум с тяхната лична история и живот, които да могат да си припомнят.

Баба и дядо винаги са тактични и когато ги попитате какво да им подарите, те винаги казват, че не се нуждаят от нищо. Ако това е така и при вас, обмислите да им подарите хубав спомен. Посещение на концерт, пиеса, разходна с лодка, а защо не и полет с балон – всяка от тези идеи е доста добра.

Когато баба ви или дядо ви използват бастун, може да им подарите нов – скъп и удобен, който ще улесни придвижването им. Ако ли пък обичат точността, добра идея е календарът – за стената, настолен, лунен или такъв с мъдри мисли за всеки ден.

След като изберете подходящия подарък, опаковайте го коледно и добавете кутия с бонбони – възрастните хора обичат сладкото както децата.

Ако ли пък искате да подарите нещо наистина ценно, но нямате достатъчно средства, подарете време. Баба ви и дядо ви ще оценят това, че отделяте време от забързаното си ежедневие. Излезте заедно на разходка сред природата или ги заведете на ресторант – мигове, които те без съмнение ще запомнят.

Виж повече

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари