ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Най-добрите коледни филми за всички времена

Най-добрите коледни филми за всички времена

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k477
Коледа

Ако по празниците все още не сте се заредили с подходящото настроение, то най-добре си пуснете някой от вечните коледни филми. Украсете коледно, включете лампичките, направете си топъл чай с канела и се настанете удобно пред екрана. Ето кои са вечните коледни класики на всички времена:

Сам вкъщи

Това безспорно е най-популярният коледен филм у нас. Поредицата от коледни истории за хлапето, което разиграва банда престъпници всяка година, е обикната класика. В България разбираме, че Коледа е дошла, именно когато по телевизията пуснат Сам вкъщи.

Безсъници в Сиатъл

Романтичната американска комедия печели сърцата на зрителите още през 1993 година. Историята на малко момиченце, което търси жена за баща си в радиошоу, разтопява сърцата на милиони всяка Коледа.

Коледен подарък

Арнолд Шварценегер в ролята на разсеян баща, който се опитва да намери за сина си идеалната играчка на връх празника, е повече от смешна. Той попада в серия от комични ситуации, които буквално могат да ви разплачат от смях.

Наистина любов

Това е една красива и романтична коледна комедия. Действието се развива пет седмици преди Коледа в Лондон и проследява серия от любовни и забавни ситуации, чиито финал е в коледната нощ.

Дневникът на Бриджит Джоунс

Една уникална екранизация на популярния бестселър на Хелън Филдинг. На 1-ви януари Бриджит Джоунс се събужда със страшен махмурлук в леглото с шефа си. Вече 30 годишна и необвързана тя решава, че е крайно време да вземе живота си в ръце. Така започне да си води дневник, в който посочва всички неща, които иска да промени. И наистина успява.

Бриджит Джоунс

Eлф

Едно коледно чудо повече никога не е излишно. Тази фентъзи комедия ви пренася в един магичен свят, който ще ви донесе само положителни емоции.

Знак на съдбата

Двама непознати се сблъскват на разпродажбите на нюйоркския Блумингдейл и веднага усещат непреодолимо привличане. Те прекарват целия ден заедно, след което обаче се губят за 3 години. Отново на Коледа пътищата им се преплитат отново.

Батман завръщането

Ако не сте почитатели на романтичните филми, може да заложите на приключенията на Батман в Готъм сити - една екшън версия на празниците.

Коледна картичка

Една история за уникалната силата на духа, смелостта, честта и любовта, които завладяват дори американските военни в Афганистан.

Сред останалите филми, които горещо се препоръчват за Коледа, са Коледната свещ, Коледа с Холи, Булка за Коледа, Докато ти спеше, Ще те видя ли отново, Умирай трудно, Договор за Дядо Коледа, Чудо на 34-та улица, Кошмарът преди Коледа, Коледна песен, Хрониките на Нарния, Полярен експрес, Чудната петорка, Тайните служби на Дядо Коледа, Лошият Дядо Коледа, Милиони, Изобретението на Хюго, Коледата невъзможна, Гадни заложници, Гремлини, та дори и Рамбо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest