ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Не правете това, когато сте ядосани!

Не правете това, когато сте ядосани!

Ядосана Жена

Гневът е една много негативна емоция, която всеки от нас е изпитвал и за съжаление все по-често се сблъскваме с този проблем.

Колкото и да се опитваме да бъдем позитивни и да не обръщаме внимание на ежедневните проблеми, винаги се появява ситуация, в която изпадаме в гняв. Какво обаче никога не трябва да правим, ако сме ядосани и гневни?

На първо място не се хранете, когато сте гневни, защото вероятността да прибегнете до нездравословни храни е много голяма. Така хем ще бъдете ядосани, хем ще навредите на тялото си.

Другото, което не трябва да правите, е да не давате изблик на емоциите си в социалните мрежи. След това може да съжалявате, че всичките ви познати в мрежата са станали свидетели на избухването ви.

Алкохолът е много лош съветник и в никакъв случай не прибягвайте до него, ако сте много гневни. Тази комбинация може да доведе до вземането на много погрешни решения, които имат трайни последствия.

Гняв

Когато сте ядосани, не бива да шофирате. Това може да бъде много опасно както за вас, така и за другите участници в движението, защото сте склонни да поемате много повече рискове на пътя. Винаги сядайте спокойни зад волана, защото минута невнимание може да има сериозни последици.

Ако някой ви е разгневил вечерта, постарайте се да се успокоите, преди да си легнете. Лягайки си ядосани, във вас продължават да бушуват негативните емоции, сънят ви няма да е пълноценен и на сутринта ще бъдете изморени и неотпочинали.

Никога не продължавайте спора, в който сте попаднали с роднина, близък или колега. Под влиянието на гнева човек може да каже неща, за които след това горчиво да съжалява. Затова се постарайте да замълчите, за да не се налага след това да се чудите как да се извините.

Последното нещо, което не ви съветваме да правите, е да не се вглъбявате твърде много във възникналия спор или неприятната ситуация, която ви е разгневила.

Когато сте твърде гневни е възможно да тълкувате поведението на другите по грешен начин, затова изчакайте да се успокоите и чак тогава направете анализ на станалото.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати