Кое е цветето за теб според темперамента ти?

Темперамент

Отглеждането на цветя е един чудесен начин да се разтоварите от ежедневието си. Те дават невероятно спокойствие и внасят хармония и красота в живота ви.

Всеки човек е различен също като цветята. Когато решите да се сдобиете с растение, е добре да се съобразите с темперамента и начина си на живот.

Нетърпеливи

Жасмин

За хората, които нямат търпение и искат резултати тук и сега, най-подходящи са хибискусите. Те трябва да се държат на топло и светло, най-добре на первазите. Ако ги поливате всеки ден, ще се радвате на нови и нови цветове всеки ден.

Практични

Алое

Ако сте практичен човек, то тогава най-добре заложете на алоето. То ще ви се отблагодари подобаващо за грижите с нежен аромат, който ще освежи обстановката. Освен това с него могат да се приготвят много лековити рецепти.

Уморени и стресирани

Жасминът е вашето растение. То изисква малко грижи, но дава много. Поливайте го веднъж седмично, а той ще ви се отблагодарява с аромат, който действа отпускащо и успокояващи.

Мързеливи

За вас се препоръчва фикусът – непретенциозен и лесен за отглеждане. Растението не изисква слънчеви лъчи и редовно поливане. Редно е от време на време да забърсвате листата му от прахта.

Несигурни

Ако чувствате определена несигурност в живота си, то тогава е добре да заложите на цветето кала. То е изключително интелигентно и само подсказва кога има нужда от поливане. Това ви предпазва от грешки и колебания при отглеждането му.

Грижливи

Теменужка

Ако майчинският ви инстинкт е силно осезаем, то заложете на теменужката. Освен ежедневните грижи тя изисква още къпане, торене и много други.

Неспокойни

Ако промените в настроението са нещо характерно за вас, то изберете цикламата. Тя дава спокойствие и предпазва от лоши помисли.

Упорит

Винаги държите на своето – то тогава вашето растение е агавето. То събира в себе си цялата негативна енергия и тушира конфликтите в зародиш.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати