Дружелюбност и разбиране впечатляват мъжете на първа среща

Среща

При първия си разговор с една жена мъжете оценяват най-високо нейната дружелюбност, откритост и умението ѝ да съчувства, показва последното проучване на американски психолози.

В поведенческите експерименти на специалистите мъжете е трябвало да комуникират с жени онлайн без възможността да се виждат. След края на разговорите доброволците е трябвало да определят качествата, които са им направили най-силно впечатление в противоположния пол.

Мъжете са споделяли с жените трогателна история от своя живот, проверявайки техните реакции. Емоциите, които показвала жената, били основни при оценяването дали е надежден партньор или не.

Дамите, които още в първите минути покажат съчувствие, са спечелили най-много точки от първата среща.

Силният пол заявил, че способност да се прояви разбиране към чуждото нещастие е важна черта, която ще предопредели бъдещата любовна връзка.

Флирт

В мъжката памет подобна реакция създава образ на жена, която винаги е готова да се притече на помощ и да съчувства дори на непознат за неприятностите, които му се случват.

Мъжете добавят и че по-желани за връзка са дружелюбните и открити жени. С тях може да се разговаря на различни теми, дори ако въпросите не са им съвсем понятни. Подобно поведение събужда инициативата на мъжа и го предизвиква отново да потърси тази жена.

Когато отношенията започнат да стават сериозни, мъжката половинка изисква жената да притежава други 3 качества, от което зависи продължаването на връзката.

Първото от тях е верността, като господата са категорични, че никога не биха продължили връзка с жена, която им изневерява. След това се нареждат чувството за хумор и грижовността.

Това показва на мъжете, че жената до тях е сигурен човек, който може да ги разведри в трудните моменти. Грижовността пък от друга страна показва, че могат да се справят в ролята на майка.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати