ezine.bg»Статии»Любопитно»Иновации»Ура! Създадоха парфюм, с който слабеем

Ура! Създадоха парфюм, с който слабеем

Пръскане с Парфюм

Разработиха парфюм, с който се отслабва. Не е чудно, че идеята е на французи – едни от най-големите ценители на пропорционалните форми.

Парфюмът се казва Пран моа е дело на фирма Роберте. Мотото на създателите му е Отслабвайте с удоволствие. Продуктът е разработен на основата на ароматерапията. При синтезирането му са проведени и редица неврокозметични изследвания.

Ароматът на иновативния парфюм е леко пикантен. Той е смес между люляк, иланг иланг, мандарина и бергамот. В него се съдържат активни компоненти като бетафролин и екстракт от семена на диво индиго. Когато влезе в контакт с кожата, той освобождава В-ендорфини от горния ѝ слой, които предизвикват чувство за щастие. Хормонът изпраща сигнал до мозъка за удоволствие, което го кара да спре да настоява за храна.

Освен това, в парфюма се съдържа комплекс от кофеин, карнитин и екстракт от спирулина, който активира два ключови ензима. Те допринасят за отслабването, тъй като пряко участват в разграждането на мазнините.

Парфюм

За да докажат ефекта, който има парфюмът, създателите му са го подложили на серия от изпитания в Центъра за биологически изследвания и кожни експерименти. Те изпробвали продукта върху група жени на възраст от 18 до 70 години, които не спазвали никакви хранителни ограничения. При 75% от тях се наблюдавало понижено желание за храна, а до 70% са признали, че откакто използват парфюма реално са намалили порциите храна, които приемат.

Парфюмът трябва да се използва сутрин и да се подновява през деня, за да има оптимален ефект. Това ще предотврати желанието за похапване през целия ден, категорични са създателите му.

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати