Да живеем живота си с удоволствие като италианците

Да живеем живота си с удоволствие като италианците

Има няколко неща, които можем да правим всеки ден и да се наслаждаваме на живота, точно както го правят италианците. За тях животът е висша форма на красота и изкуство, а не убиване на времето.

В Италия се казва, че около нас е пълно с прекрасни неща, които могат да ни носят удоволствие и щастие. За да направим живота си по-пълноценен и да се радваме на по-хубави спомени, можем да вземем пример от жителите на Ботуша.

Те вярват в няколко философски истини, които могат да бъдат ценен урок за всеки един от нас.

Да живеем живота си с удоволствие като италианците

Храната е удоволствие, а не ритуал

Не мислете за готвенето като за скучен и отегчителен ритуал, който практикувате, само за да се нахраните. Приготвянето на храна е истинско изкуство и с него трябва да задоволим всяко едно от сетивата си, а не просто да утолим първичния глад.

Разговорите са двигателя на живота

Бъдете социални и разговаряйте. Обмяната на мисли, идеи, съвети дава тласъка на този живот. Човек не е създаден, за да бъде сам, а едно от предизвикателствата на живота е да открием правилните хора за себе си и да запазим връзките с тях.

Живейте в настоящето, а не в бъдещето или миналото

Погледнете настоящия момент и помислете какво може да го направи по-хубав. Няма нищо лошо в това да преследваме цели, но те не бива да се превръща в единствения мотив за живот. Припомнете си какво сте постигнали досега и му се насладете, преди да покорявате нови върхове.

Да живеем живота си с удоволствие като италианците

Прекарвайте време със семейството

За италианците няма по-голяма ценност от семейството. Помнете, че най-вече близките ви хора напълно ви приемат такива, каквито сте. Те познават и хубавото и лошото във вас и са готови да ви подкрепят във всеки момент, каквито и грешки да допускате.

Обличайте се с вкус

Облеклото не е само покривка за тялото, то е и форма на комуникация, чрез която представяме себе си. Носете новите си дрехи и се усмихвайте, казват италианците, за които животът е прекалено кратък, за да пестят пари.

Учтивостта ще направи дните ви по-приятни

Не всеки човек може да бъде успял, богат и красив, но всеки може да бъде учтив. Бъдете любезни с хората около себе си. Не нападайте и не обиждайте, за да покажете колко сте недоволен от живота, а погледнете от забавната и позитивна страна.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати