ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Най-откачените хобита в света

Най-откачените хобита в света

Пъпче

Хобито е чудесно занимание, което ни зарежда с положителна енергия и ни отвлича от ежедневните грижи. Мнозина обичат да се развличат, като колекционират салфетки, пощенски марки или копчета, но има хора, които се славят с далеч по-ексцентрични хобита. Ето и някои от тях, подредени от сайта GiftsCoUk и публикувани в изданието Дейли мирър:

Събиране на мъхчета от пъпа

За мнозина това начинание може да изглежда неприятно и дори отвращаващо, но по някаква причина австралиецът Греъм Баркър го намира за доста приятно. Ентусиастът започва да колекционира образуванията през далечната 1984 година и досега е успял да събере истинско богатство от пучхета, тежащо 22.1 грама.

Събиране на самолетни пликчета за повръщане

Едва ли някой би се сетил да задържи повече от една такава торбичка, но мъж от Сингапур вижда нещо притегателно в този артикул. Към днешна дата чудакът може да се похвали с над 380 торбички и то от точно 186 авиолинии.

Имитиране на крави

Имитиране на крави

Подражаването на тези добичета изглежда е хоби, разпространено в САЩ. Любопитно е, че в Уисконсин има надпревара, в която състезателите трябва да покажат колко добре могат да имитират крави. Най-добрите от тях пък биват отличени с награди.

Екстремно гладене с ютия

Гладене

Ако сте свикнали да гладите само на специална дъска у дома, със сигурност това хоби много ще ви учуди. Хората, които го практикуват, носят ютията навсякъде със себе си и могат да бъдат видени да гладят в изключително екстремни ситуации.

Татуиране на коли

Повечето възрастни хора четат вестници, играят карти или шах, но един дядо от Тайван си има доста нестандартно хоби. Пенсионерът обича да татуира будистки текстове върху коли.

Колекциониране на наркотици

Събирането на упойващи вещества като екстази е незаконно в Холандия, а и не само. Забраната обаче явно не изплашила ни най-малко холандец, успял да събере повече от 2400 хапчета. За неговата необичайна колекция станало ясно, след като звъннал в полицията и съобщил, че някой е задигнал ценното му придобивка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати