Спасете връзката си! Никога не правете тези неща

Двойка

Има много неща, които могат да убият любовта. За да не угасите пламъка по-рано от очакваното, запомнете следните неща и никога не ги правете:

Не пренебрегвайте нуждите на партньора си. Всеки има нужда от собствени хобита, желания и време за себе си. Опитите да ограничавате човека до себе си може да го отблъсне безвъзвратно от вас.

Не ровете в миналото. Всяка връзка приключва, за да започне нова. Огромна грешка е да ровите в руините на нещо, което вече не съществува, вместо да се радвате на това, което ви предстои да съградите заедно.

Не се опитвайте да го контролирате. Всеки, който се опитва да контролира другите, има определена нужда да доминира. Властването и любовта обаче нямат нищо общо.

Престанете да градите очаквания и представи за любовта. Никой не е перфектен. Няма как един човек да покрие всичките ви високи изисквания за идеални отношения, така че по добре се отървете от тях. Така много по-лесно ще откриете други негови качества, за които преди това не сте и подозирали, че съществуват.

Скандал

Не давайте воля на страховете си. Всеки страда от определен страх. Най-разпространените сред двойките са тези от изоставяне или обвързване. Ако им дадете воля, е много вероятно да изплашите и отблъснете партньора.

Не се опитвайте да промените половинката си. Не можете да промените никого, без той сам да го пожелае. Любовта е невероятна сила и ако е истинска може да постигне чудеса.

Не бягайте от отговорност. В истинската любов и романтичните отношения никой не е длъжен на другия. Всичко идва от сърце и се прави безкористно, без да се търси нещо в замяна.

Не забравяйте да уважавате партньора. След като първоначалната еуфория от тръпката отмине, основно в отношенията остава взаимното уважение. Това помага на връзката да израсне до едно ново, стабилно ниво.

Не използвайте прошката като лек. Човешко е да се греши и е божествено да се прощава. Всичко обаче трябва да е съобразено с личната ни ценностна система, иначе рискуваме цял живот да ни мачкат.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати