Ужас! Вижте как ароматните свещи ни тровят!

Ароматни свещи

Ароматните свещи са все по-употребявани в днешния забързан и стресиращ свят. Купуваме ги масово, заблуждавайки се, че така ще превърнем дома си в място за релаксиране. Оказва се обаче, че ароматните свещи не само не са полезни, но могат да ни причинят и сериозни неприятности.

За вредата от свещите сигнализира млада майка, която доскоро всекидневно ги е употребявала. Подобно на много съвременни дами, Меган Бейдън запалвала по някоя друга свещ, за да сътвори по-уютна атмосфера в жилището. Увлечението към свещите обаче приключило моментално, когато майката забелязала нещо потресаващо.

Обикновено не оставям свещите да горят дълго, но тази нощ ги оставих запалени чак до сутринта, а когато станах видях в носа на детето ми секрет и понечих да го изчистя. Тогава забелязах черни точици в него, сякаш имаше сажди, споделя младата майка, цитирана от ObaldennoOrg.

Свещи

След като си дала сметка, че проблемът се дължи на ароматните свещи, Меган изпаднала в ужас.

До този момент тя дори не си била помисляла какви последствия могат да имат върху нея и семейството ѝ свещите, които палела толкова често.

Неприятното ѝ разкритие я накрало да разгледа опаковката на продукта малко по-детайлно и тогава забелязала, че на дъното на свещите е поставено предупреждение. От него става ясно, че държането на свещите запалени повече от три часа не се препоръчва.

Всичко това доста притеснително американката и тя започнала да издирва и други доказателства за вредите от ароматните свещи. Именно така стигнала до информацията, че веществата, които се влагат в свещите, при горене могат да бъдат рискови.

Сред тях най-притеснителен е лимоненът. Той се употребява при направата на парфюми и като цяло се счита за безвредно вещество. Проблем обаче може да настъпи след неговото нагряване при температура над триста градуса, тъй като тогава веществото се разпада и след като влезе в контакт с въздуха, формира други съединения. Едно от тях е формалдехид, смятащ се за токсичен и опасен.

Според някои специалисти вредите от ароматните свещи и лампи изобщо не е за подценяване. По тази причина те съветват хората да намалят употребата им или изобщо да ги изключат от ежедневието си.

Тези от потребителите, които пък смятат, че не искат да се разделят изобщо с тях, експертите съветват да проветряват стаите в дома си възможно най-често.

Рейтинг

3.8
Общо 4 гласували
5 1
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари