Ето я работата мечта, за която няма кандидати

Нова Зеландия

Как ви звучи професия, която предлага 3 месеца годишен платен отпуск, работа на две смени и заплата от 400 000 долара годишно? Като работата мечта? Тази позиция е напълно реална и освен че съществува, за нея все още няма никакви кандидати.

Свободното работно място е в Нова Зеландия и е подходящо за хора с медицинско образование и опит. Близо 2 години доктор Алън Кени, медик в село Токороа, окръг Уаякато търси свои заместник, но не успява да открие такъв.

Населението, което бъдещият лекар ще трябва да обслужва, е 13 600 души.

Лекарят с 61-годишна практика по професията казва, че харесва работата си, но след толкова години е готов да я прекъсне и да се отдаде на почивка и ваканции. Той добавя и че трудно е открил тази позиция, но въпреки това е готов да я преотстъпи на по-млад и енергичен колега.

От толкова години се занимавам с това, че когато ме помолиха да си намеря заместник, защото вече съм на възраст, започнах да се оглеждам за потенциални кандидати. Оказа се обаче, че въпреки страхотните условия, които предлагаме, такива няма, учудено споделя докторът пред Гардиън.

Лекари

Възрастта вече му пречи да е на разположение за хората в селото, което през последните години е започнало да се разраства.

От 2 години дъщерята на Алън – Сара, му помага със задълженията. Тя също иска да бъде лекар един ден и се възползва от шанса да научи нещо от по-опитния си баща.

Личните лекари в Нова Зеландия са едни от най-добре заплатените. За една година те получават между 150 000 и 280 000 долара, в зависимост от района на тяхната практика.

В тази сфера има и най-силен недостиг на кадри, особено в селата, тъй като повечето от тях са на отдалечените места без достъп до училища или социални обекти.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
йасонн
йасонн
23.03.2016 00:48
тръгвам
4
1