Умен чадър ще ни предупреждава кога ще вали

Чадър

Последното изобретение в света на технологиите е умен чадър с марка Oombrella, който ще ни предупреждава дали ще вали, като изпраща точната информация за времето навън на мобилния ни телефон.

Първият в света интелигентен чадър е в ярки цветове и може да се купи в магазините на Kickstarter още от тази есен. Цената му ще бъде 79 евро.

Малко след премиерата му чадърът ще бъде пуснат на пазарите в 189 държави, а предупреждението за дъжд ще се появява на 5 езика. Достъпно ще е както за операционните системи Android, така и за iOS.

Чрез мобилното приложение потребителите ще могат да споделят данните за времето с приятели в социалните мрежи и снимки от атмосферата навън в реално време.

Аксесоарът ще предсказва времето с половин час напред и ще предупреждава дали има вероятност да завали дъжд. Данните ще се получават под формата на съобщение на мобилния телефон.

Чадърът Oombrella има вградени сензори за светлина, влажност и температура. Той анализира цялата тази информация и след това я изпраща чрез мобилно приложение на смартфона.

Този чадър не може да се изгуби, защото има и вграден GPS и дори да го забравите някъде, лесно може да го намерите.

Не е задължително да носите непрекъснато чадъра със себе си, като той може да се намира и в дома ви, и пак да получавате актуална информация за времето навън.

Създателите на умния чадър е френската компания Wezzoo, които са избрали преливащи се един в друг ярки цветове. За момента е разработена единствено по-обемната версия на аксесоар, но в бъдеще дизайнерите обещават да пуснат и по-малък и практичен чадър.

С този чадър хората никога няма да бъдат неподготвени за дъжд, казват от компанията Wezzoo.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Свързани рецепти