Внимание! Любителите на горчивото кафе са пълни психари!

Кафе

Питиетата, към които най-често посягаме, могат да разкрият неподозирани страни от нашата натура. Особено показателен е начинът, по който пийваме кафето си, сочи изследването на специалисти от университета в Инсбрук, Австрия, цитирано от западни медии.

Тази теория може да ви се стори доста страна, но според учените има голяма връзка между това как пием любимите си напитки и начина, по който се чувстваме. За да докажат своята хипотеза, те извършили опит с хиляда доброволци. За целите не експеримента им раздали няколко различни питиета, като трябвало да ги оценяват.

В хода на проучването по-късно лъснали и някои неподозирани качества на хората, които демонстрирали афинитет към горчиви и кисели напитки. Според авторите на изследването именно тези личности притежават тъмна страна.

Освен това те могат да се покажат като социопати и като изключително отмъстителни хора. Не е изключено в даден момент дори да проявят някакви садистични наклонности или просто да покажат симпатии към акт на насилие.

Същевременно те могат да бъдат класифицирани като изкусни манипулатори, ето защо учените съветват да бъдете изключително внимателни при контактите си с хора, които предпочитат кафето горчиво. Внимавайте и с онези, които си падат по по-горчивите газирани напитки.

Кафе със сметана

Трябва да отбележим обаче, че това не е първото изследване, разкриващо особеностите хората според начина, по-който те пият кафето си. Според по-ранно проучване лицата, които обичат да обогатяват вкуса на топлата енергизираща напитка със сметана, се изявяват като ярки личности, които обичат да привличат вниманието. Същите не обичат да са част от групата и конформизмът съвсем не им е присъщ.

Със специални качества се отличават и хората, които обичат да пият кафето си с мляко. Тя са нежни натури, търсещи разбиране, подкрепа и обич от околните. Те са големи ценители на на идиличните моменти с близките хора и обожават да споделят време със семейството си. Същевременно държат на честността и искреността, ето защо не си падат по интригите и тъмните сделки.

Виж повече

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари