Необясними разлики между мъжете и жените

Мъже и жени

Мъжете и жените не могат едни без други. Въпреки че всички сме хора обаче, между двата пола има много необясними разлики.

Двойките обясняват разликите между половете с това, че другият просто не се опитва. Учените пък смятат, че се дължат на различия в гените. Каквато и да е причината обаче, всички знаем онези непреодолими разлики, които така и не са получили адекватно обяснение през годините.

Един от най-красноречивите примери за това е невъзможността на повечето жени да паркират. Учените обясняват това с факта, че мъжете имат много по-добра пространствена ориентация от жените. Анализите показват, че 82% от мъжете нямат проблем с паркирането, като до 73% от тях се справят от първия път с това да поберат автомобила дори на най-малкото пространство. Само 22% от жените смятат, че могат да паркират, а едва 2/3 от тях са го правили от първия път.

В същото време обаче на мъжете им е невъзможно да различат розово от цвят сьомга. Учените обясняват способността на дамите безпогрешно да разпознават цветовете с разлика в хромозомите. Тя е пряко обусловена от женските Х-хромозоми. Благодарение на тях те боледуват по-рядко от хронични болести и не развиват усложнения.

Обонянието също е много по-добро при жените. Те имат доста по-развити рецептори за мирис от мъжете. В същото време обаче сънят им е далеч по-неспокоен, докато представителите на силния пол могат да спят непробудно по всяко време и навсякъде. Това се обяснява с факта, че по време на сън електроактивността на женския мозък намалява само с 10 %, което ги държи нащрек дори в състояние на покой.

Двойка

Един от най-големите плюсове, за които жените мразят мъжете, е, че силният пол има способността да гори калориите два пъти по-бързо от тях.

Освен това за дамите е характерна тяхната чувствителност. Това ги кара да плачат между 30 до 64 пъти годишно. В същото време на мъжете им се случва да проронят по някоя сълза до 17 пъти годишно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати