Подобриха противозачатъчното хапче за мъже

Контрацептиви

Подем в разработването на противозачатъчно хапче за мъже отбелязаха специалисти от САЩ. С това учените вдъхнаха надежда на господата, които имат желание да използват ефикасни и безопасни контрацептиви под формата на таблетки, съобщават чуждестранни медии.

Всъщност версия на такъв вид хапче вече е налице, но изглежда има какво още да се желае от него. Ето защо учени от университета на Минесота решили да доусъвършенстват таблетката.

Те направили известни подобрение по хапчето, за да стане приемът му значително по-лесен. Освен това се погрижили то да е ефективно по-дълго време. Поработили и над минимализирането на страничните ефекти от приема на хапчето.

Идеята е противозачатъчното да може да се приема орално, също както контрацептивите за жени. Освен това учените искат работата на таблетката да стартира веднага, така че господата да се чувстват сигурно, щом я погълнат, и да не мислят за нежелана бременност, докато се наслаждават на интимните ласки на партньорката си. Като същевременно хапчето по никакъв начин не намалява тяхното либидо.

нежелана бременност

Също така учените се борят и за това таблетката да бъде безопасна, дори и да се приема системно години наред. Сред поставените цели на специалистите е ефектът от противозачатъчните да бъде обратим. Ако продуктът се окаже ефикасен, със сигурност ще пожъне голям успех сред представителите на мъжкия пол

Като знаем, предпазването от нежелана бременност чрез хапче до този момент беше разпространено най-вече сред дамите. Въпреки много от компаниите, занимаващи се с разработка на тези медикаменти, да твърдят, че продуктите им не носят рискове за жените, които ги употребяват, някои от специалистите не са на това мнение.

През годините противозачатъчните за жени бяха доста критикувани. Съществуват теории, че приемът им може да понижи женското либидо и да направи настроението на дамите още по-непредвидимо. Това обаче съвсем не е най-страшното.

Говори се, че приемът на орални контрацептиви може да доведе до гадене, главоболие, напрежение в гърдите, засилено окосмяване. Смята се, че те увеличават риска от образуване на тромбози, благоприятстват напълняването и др.

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари