Десет начина да направим работния ден по-приятен

Работа в Колектив

Колкото и да обичаме работата, рано или късно си идва моментът, в който тя се превръща в рутина. А ако трябва да сме честни, на днешно време повечето хора работят неща, които не харесват поради простата причина, че просто нямат друг вариант за препитание.

Ето защо е нужно да знаем как да направим работния ден по-приятен и дори – вълнуващ. Щастливите часове в офиса не само ще накарат времето да минава по-бързо, но и ще ви направят много по-продуктивни. Ето как:

Пътувайте продуктивно. Използвайте времето на път за работа пълноценно. Вместо да слушате песни, които не харесвате, и новини, които не ви интересуват, направете свой плейлист. Така ще стартирате деня с позитивна нагласа, като прослушате едни от любимите си хитове.

Вдъхновяваща книга. Освен музика, може да изберете и вдъхновяваща книга за пътуването си. Изберете нещо, което ви носи положителни мисли и ви надъхва да сте по-успешни. Така ще си осигурите точния ресурс, който да ви мотивира да изкарате един щастлив работен ден.

Не забравяйте защо работите. Дори да работите нещо само за да изкарвате пари, това е подходяща мотивация да го правите. Замислете се каква е истинската причина да се будите всеки ден и да отивате на точно това определено място. Може би помагате на родителите си, или обичате да работите с хора и да ги съветвате, или пък събирате на мечтаната почивка – изясняването на причината ще ви даде нужната мотивация. Старайте се да не я забравяте.

Усмихвайте се. Доказано е, че когато човек се усмихва, дори това да е насила, мозъкът получава сигнали, че сме щастливи. Това е страхотен начин да се отърсите от стреса и да бъдете една идея по-позитивни.

Релакс на Работа

Бъдете позитивни. Когато следващият път ви попитат Как си? не отговаряйте с тривиалните отговори. Те изпращат неутрална и дори негативна енергия към Вселената, която ви отвръща със същото. Дори положението ви изобщо да не е розово, не си позволявайте да го изричате на глас, защото енергията слуша. Точно обратно, споделете на всички колко перфектно се чувствате. Така ще програмирате мозъка си за неминуем успех.

Отсейте важните неща. Вместо да се стряскате от купищата работа, които ви очакват този ден, то отсейте най-важните и започнете с тях. Едва 20% от ежедневието ни е нашата работа. Останалите 80% са резултатите от нея.

Лишете негативните хора от внимание. Всеки негативно настроен човек в работата и извън нея може да развали щастливия ви работен ден, така че просто го игнорирайте. Заложете на точно обратното – обградете с положителни и добронамерени хора, чиято енергия ще ви зареди и ще ви направи по-добри.

Почивки. Дългите часове работа не само изморяват, но и изнервят. Затова е добре винаги, когато можете, да си давате поне по няколко минути почивка.

Извънработни занимания. Колкото и натоварен да е работния ви ден, той все някога свършва. Добре е когато това стане да отделите време и за себе си. Правете неща, които ви помагат да се отпуснете и ви правят щастливи, като спорт, четене на книга, излизане с приятели и други.

Благодарете за продуктивния ден. След като сте прекарали един наистина щастлив работен ден, покажете своята благодарност. Една добра идея е да напишете на лист всичко, за което благодарите на изминалия ден. Само така успехът отново ще ви споходи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати