Ето защо кафето в самолетите никога не е хубаво?

Кафе в самолет

Хубавото кафе по време на полет със самолет е нещо рядко срещано. Това е твърде странно, като се има предвид, че повечето от авиопревозвачите залагат на едни от най-популярните и качествени брандове за кафе, които зареждат машините им.

Оказва се, че лошият вкус на кафето във въздуха е резултат от комплексни причини. Първата от тях е водата, с която се приготвя.

Водата в самолетите се пренася в резервоари, които се използват буквално за всичко. Освен че с нея се приготвят кафе и чай, тя служи още за миене на ръцете и за пускане в тоалетните. Не е трудно да се досетим, че това не е най-чистата вода на планетата.

Всъщност тя може да бъде сравнена с водата в кафемашините, която застоява с месеци, а понякога и години. Стюардесите в самолетите признават, че контейнерите се чистят едва веднъж на шест месеца, а понякога един път годишно.

Едно от последните проучвания относно качеството на водата в самолетите е от 2012 година. Изследванията показват, че над 12% от водата в контейнерите е заразена с Ешерихия коли, следствие на недобрите хигиенни условия в самолетите.

При самото приготвяне на кафето също възниква проблем, който е отговорен за лошото му качество. Тъй като самолетите летят много високо над земята, там температурата, при която кипва водата, е много по-ниска. Специалистите по кафето са категорични, че този факт безспорно може да съсипе и най-качествения продукт. Ако стюардесата го изпусне само за секунда, кафето изгаря, а вкусът му става наистина ужасен.

Храна в самолети

Последният фактор, който допринася за неприятния вкус на любимата тъмна напитка, сме самите ние. Човешките вкусови рецептори се променят в затворената кабина заради надморската височина и сухия въздух. Така че дори стюардесата да ви поднесе наистина добро кафе, вие няма да можете да го оцените подобаващо.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати