Дизайнерски бебета изместват секса до 30 години

Бебе

Зачеването по естествен начин е на път да остане в миналото. В близкото бъдеще хората ще се възпроизвеждат чрез висши технологии, а резултатът ще са дизайнерски бебета.

Лека полека сексът, като начин за осигуряване на поколение, ще остава на заден план. След само 30 години човешкият род ще се продължава по изкуствен начин. Тази теза застъпва професорът по право Хенри Грийли от Станфордския университете. Той е автор на книгата Краят на секса и бъдещето на човешкото възпроизводство.

В книгата си Грийли е категоричен, че на половото сношение между мъжа и жената му остават между 20 и 40 години живот. Хората ще спрат да правят секс, за да се размножават, първо в развитите страни. Когато все пак решат, че са готови за свои деца, те ще посещават специализирани клиники. В тях мъжът ще дава семенна течност, а от жената ще бъде взимано парче кожа. От него учените ще извличат стволови клетки, ще ги превръщат в яйцеклетки и ще ги оплождат.

Изкуственото създаване на бебетата ще позволява на родителите сами да конструират децата си. Дизайнерските бебета ще са предпазени от наследствени болести, глупост, грозота и др. Родителите, които ще се явяват и създатели, ще могат да определят колко точно здраво, умно и красиво ще е потомството.

Традиционният секс, такъв, какъвто го познаваме днес, няма да изчезне. Той обаче ще се превърне в хоби, а не както до момента в самоцел, осигуряваща оцеляване на рода.

Хората ще практикуват секс за забавление и удоволствие, когато и по колкото си пожелаят. Те няма да се страхуват от нежелана бременност, тъй като методите за превенция ще осигуряват 100%-това и дългогодишна защита.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати