Топ 8 правила на щастливия живот

Щастие

Всеки иска да е щастлив, но малцина са тези, постигнали пълна нирвана. А всъщност е толкова лесно да сме щастливи - стига да следваме 8-те правила на щастливия живот.

1. Записвайте идеите си на хартия. Доказано е, че наистина добрите идеи идват много по-лесно, когато пишем. Дори без конкретна цел всеки ден хващайте лист и химикалка в ръце и записвайте нещата, които ви идват първи на ум. Постарайте се съзнанието ви да е бистро, без външни влияния.

2. Живейте осъзнато. Постарайте се да забележите повтарящите се мотиви в живота ви. Отбележете кои области са пълни с радост и светлина и по-често избирайте тях. В същото време отсейте тези, пълни с болка и дискомфорт, и просто ги избягвайте или ги променете. Лесно е.

3. Ценете се. Всеки човек е уникален, затова е добре да се вгледате дълбоко в себе си и да осъзнаете кои са вашите най-добри страни. Разберете и приемете това, което ви прави уникални. Само така ще съумеете да го споделите с останалия свят.

4. Забавете ход. Спрете и отделете повече време в старание да извадите и покажете най-доброто от себе си. Само когато забавим крачка, можем да открием отговорите, които до момента са ни убягвали. Почивайте си повече, заложете на медитация, разходки и изобщо неща, които ви оставят насаме със себе си. Вслушайте се във вътрешния си глас и се освободете от стереотипите.

5. Вижте се от различен ъгъл. Само така ще можете да се промените представата за себе си. Всеки има изградена представа за себе си, за това кой е и какво заслужава. Паралелно с това сме изградили и свои собствени ограничения. Отървете се от всички заучени фрази, като Не съм достатъчно добър, Не заслужавам това или онова. Изградете нови представи за себе си на базата на куража и увереността.

6. Преодолейте страховете си. В най-честия случай човек си казва, че ще тръгне след нещата, които го правят истински щастлив, когато има повече време, пари или опит. Истината е, че това никога няма да стане. Разпознавайте и избягвайте тези извинения – те само ви дърпат назад.

Щастието

7. Бъдете уверени. Ако постоянни си повтаряте, че не можете да свършите нещо, в крайна сметка наистина няма да го направите. Култивирайте увереност и повярвате в собствените си възможности. Провалът винаги е опция, но не трябва да ви плаши. Добре е по-скоро да се фокусирате върху това, което наистина искате. Съставете план, който ще ви помогне да постигнете целите си и го следвайте неотлъчно.

8. Изберете нещата, които ви карат да се усмихвате. Помислете, ако парите и работата не бяха фактор, какво щяхте да правите в настоящия момент. Отделяйте повече време за почивка и забавните неща, които ви карат да се чувствате щастливи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати