Топ 10 ежедневни навици, които ще ви направят много богати

Забогатяване

Всеки иска да е богат, но малцина са се досетили как да сбъднат мечтата си. Истината е, че цената на това да си лидер е висока, а основен неин елемент е дисциплината. Само дисциплинираният човек е надарен с волята да се откаже от нетрайните и безперспективни удоволствия в името на дългосрочните проекти.

Няма значение кой си или откъде идваш. Навиците ти са това, което те бута напред. Те са и тези, които могат да те закопаят. Ето защо е добре да следвате 10-те навици, които ще ви направят милионери:

Учете. Може да пропуснете хранене, но не и урок. Добре е всеки ден да отделяте до три часа, в които да четете книга, да учите език, да гледате видеа, да разговаряте с някой по-ерудиран от вас и изобщо – нещо, което да задвижи мозъка ви.

Направете си план. Няма как да напредвате, ако не знаете къде отивате. Съставете си списък с целите си и го следвайте. Подредете както краткосрочните, така и дългосрочните планове до десет години от настоящия момент. След като имате план, е време да започнете с изпълняването на всяка стъпка за постигането му.

Следете развитието си. Всеки месец записвайте какво сте постигнали и накрая да годината теглете чертата и направете равносметка. Когато видите резултатите черно на бяло, ще се мотивирате и ще придобиете увереност да правите все по-големи стъпки.

Водете си дневник. Може и да ви звучи смешно, но всеки се нуждае от време да остане сам със себе си и да събере мислите си. Най-ефективен е този процес, когато изливате мислите си върху белия лист. Така много по-детайлно ще можете да обмислите всичко, което се случва в живота ви, и ще успеете да отсеете най-сериозните въпроси, седящи пред вас.

Тренирайте. Освен ума човек трябва да тренира и тялото си. Умственото изтощение поставя тялото на границите на възможностите му, затова е добре да го подготвите за предстоящото.

Общувайте. Никога не оставяйте нещата в ръцете на съдбата. Произвеждайте – не бъдете консуматор. Милионерите осъществяват агресивен нетуъркинг, а не пасивен. Нека първата крачка винаги е ваша - не чакайте да ви позвънят или да ви пишат, бъдете винаги първи.

Водете разговори със себе си. Всеки ден намирайте време да проведете откровен разговор със себе си. Има огромна разлика между това как успелият и неуспелият човек се изразява в подобен вид общуване. Внимателно подбирайте темите и думите, които използвате.

Пари

Дайте си почивка. Само наистина успешните хора умеят да почиват пълноценно. Умората и стресът водят до загуба на концентрация и контрол. Ако не можете да се отпуснете, за да презаредите силата си, губите ценно време в безсмислени занимания.

Развивайте дарбите си. Открийте какви са вашите таланти и способности и го развивайте. Отделяйте внимание всеки ден на това да развивате своята специфична дарба.

Организирайте. Това се отнася както за бизнес проектите, така и за личните отношения. Близките ви хора трябва да са така подбрани, че да ви подхранват духовно, емоционално и ментално. За да изпълните и останалите препоръки, ще ви е нужда стабилна организация.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати