Седем песни, с които винаги ще помним Принс

Седем песни, с които винаги ще помним Принс

На 21 април ни напусна една от иконите на поп музикатаПринс, който заедно с Мадона и Майкъл Джексън повлия на музиката, която слушаме до днес. Легендата почина на 57 години, но зад него стои творчество, с което винаги ще го помним.

Изпълнителят е бил открит мъртъв в асансьор на звукозаписното студио Пейсли Парк в щата Минесота. Този петък ще бъде проведена аутопсията, за да се установят точните причини за смъртта му.

Още вчера в медиите се появи информация, че една от разглежданите версии за внезапната кончина на певеца е предозиране с наркотици. TMZ цитира свои източници, които казват, че седмица преди смъртта си той е потърсил медицинска помощ след употреба на наркотични вещества.

Целият музикален свят и феновете бяха потресени от новината за смъртта на Принс. Голяма част от знаменитостите отдадоха почит пред таланта на изпълнителя чрез социалните мрежи.

А сред най-открояващите се послания бяха тези на Мадона и американският президент Барак Обама, които определиха Принс като геният, променил музиката чрез таланта си.

Въпреки че изпълнителят вече не е сред нас, той остави песни, които винаги ще напомнят за него. Boston Globe представят седемте най-популярни песни на Принс, които се слушат и ще се слушат от поколения наред.

1. Purple Rain – песента и едноименният албум излизат през 1984 година, вдъхновение е за филма Purple Rain и изстрелват Принс на върха;

2. When Doves Cry – песента също е създадена за филма Purple Rain. Парчето е едно от емблематичните за Принс и заема шесто място сред най-великите песни за всички времена;

3. Cream – песента излиза през 1991 година и за нула време превзема класациите по цял свят;

4. Let’s Go Crazy – друга от емблематичните песни в албума Purple Rain. Заглавието на песента е вдъхновение и за книгата, посветена на живота на изпълнителя - Let's Go Crazy: Prince and the Making of Purple Rain;

5. Kiss – хитът от албума му Parade, която е включена и в 10-те най-велики песни на Принс за всички времена;

6. I Wanna Be Your Lover – това е хитът в третия му албум Dirty Mind, който излиза през 1980 година и става известен с провокативните си текстове;

7. The Most Beautiful Girl in the World – единственият негов сингъл, който чупи британските класации през 1994 година.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати