Кожните проблеми са честа причина за депресия и самоубийствени мисли

Кожни Проблеми

Изследване на Британския дерматологичен фонд показва, че 20 процента от хората с кожни проблеми след това страдат от депресия и самоубийствени мисли. Причината за това са подигравките на околните.

Според анкетите на британския институт 56% от страдащите от проблеми с кожата се сблъскват и с отрицателното отношение на хората около тях. Това за дълго остава отпечатък върху самочувствието им и често след това се отключват депресивни състояния.

20% от участвалите в допитването споделят, че са имали самоубийствени мисли, а част от тях дори са опитвали да сложат край на живота си.

Други 20% са заявили, че подигравките са се отразили на взаимоотношенията им с хората и по-конкретно на уменията им за общуване.

10% от анкетираните дори казват, че на работното им място се отнасят несправедливо с тях заради несъвършената им кожа.

Подигравки

Акнето е проблемът, който оказва най-голямо влияние върху самочувствието и душевното състояние.

В заключение на проучването ръководителят на благотворителната организация Променящи се лица Джеймс Партридж заявява, че е нужно да се обърне по-сериозно внимание на хората с кожни заболявания, като освен достъпна медицинска помощ, им се осигурят и консултации с психолог.

Подобни на британското проучвания анкети са показали, че проблемите с кожата са една от най-честите причини за ниско самочувствие, особено при по-младите.

Преди вида на кожата се нарежда единствено теглото. Акцентиране върху вродените недостатъци също са причина за загубата на самоувереност.

Най-често подрастващите страдат от отхвърляне от съучениците си при такива недостатъци. Психолозите съветват в такива случаи да се обърнете към експерт, който ще консултира детето, за да може да се справя в такива ситуации и да не губи увереност в себе си.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари