Няколко съвета как да живеете по-дълго

Дълголетие

Дори и днес, с цялата развита технология, учените не могат да уточнят какви са точните граници на човешкото дълголетие. Смята се, че оптималната възраст, до която човек може да доживее, е 120 години. Разбира се, повечето от нас няма въобще да се доближат до празнуването на тази си годишнина. Това обаче не означава да започнат разгулен и безразсъден живот. Вместо това се настанете удобно и прочетете следващите няколко съвета за това как да удължите максимално живота си.

Карайте го по-спокойно

Проучванията показват, че при мъжете, които изразяват по-високи нива на гняв в отговор на стресови фактори, е шест пъти по-вероятно да получат сърдечен удар, преди да станат на 55 години.

Обичайте майките си

Проучване доказа наскоро, че децата, които са имали по-слаби връзки с майките си, са развили редица сериозни заболявания, преди да станат на 40 години. За разлика от тях тези, които са обичали силно родителя си, са заболявали с 50 % по-малко.

Живейте на село

Няколко проучвания на авторитетни университети по целия свят доказаха, че животът на село увеличава живота на човек средно с около 10 години.

Смейте се

Смехът намалява нивата на стреса, който е и един от основните катализатори за развитието на много сериозни заболявания. Така че задръжте усмивката на лицето си, за да бъдете по-дълго щастливи и да сте наоколо.

Яжте чесън

Чесън

Макар и да имате проблем със срещите, яденето на чесън стимулира имунната ви система, намалява кръвното налягане и предотвратява рак.

Станете испанец

Добре, това е шега. Истината обаче е, че средната продължителност на живота сред испаноговорящите общности е 89 години.

Научете чужд език

Ученето на чужд език е отличен начин да поддържате ума си в добро състояние.

Големи задни части – рецепта за дълъг живот

Изследване на университета в Оксфорд доказа, че жените, имащи крушовидна фигура, живеят по-дълго. Те имат по-развит метаболизъм. Цаката е да имат по-голямо дупе, но по-малко мазнини в областта на корема.

Яжте ябълки

Една ябълка на ден може да удължи продължителността на живота ви с 10%. Проучвания показват, че това се дължи на силния антиоксидантен ефект във вкусните плодове.

По голяма нужда – клекнали

Човек е създаден да ходи по голяма нужда клекнал. Твърдението е подкрепено и от няколко авторитетни изследвания. Седящата поза пречи на пълноценното изхождане и води до хемороиди и рак на дебелото черво.

Имайте повече деца

Майки

Последните проучвания показват, че когато жена има повече деца, продължителността на живота ѝ се увеличава. Психолозите смятат, че това вероятно се дължи на контакта и подкрепата, която тя получава, когато те пораснат. От своя страна, биолозите казват, че децата са единственият начин да станем безсмъртни, защото така нашите гени ще продължат занапред и частица от нас ще живее.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати