Любовта от пръв поглед – след 55

Любов

Всички сме чували за любовта от пръв поглед. Дали обаче тя е наистина възможна? Оказва се, че да.

Да се влюбят от пръв поглед, не се случва само на хората в любовните романи и романтичните филми. Специалистите са установили, че на зрелите хора това се случва много по-често, отколкото си мислим.

Хората в по-напреднала възраст много по-лесно могат да разберат какво ги привлича на първата секунда. Специално подготвена анкета за целта установила, че всеки четвърти над 65-години само от един поглед може да каже дали е заинтригуван от новото нещо, което е пред очите му.

Едва 19% от хората над 45 са успели да се похвалят със същата способност. Те са споделили, че идеалният партньор за тях е този, с когото правят добър секс и с когото се забавляват. След 50-те години обаче тези фактори са все по-малко значими.

Анкетираните хора на средна възраст 60 години са признали, че е твърде вероятно да приключат дадена срещна, ако веднага след запознанството не са почувствали привличане към човека срещу тях. Оказва се, че представата за това какво точно търсим от живота се избистря с напредването на възрастта.

Влюбване

Постепенно спираме да правим компромиси и стриктно следваме желанията си. Едва 55% от хората в средата на 40-те имат житейски план, докато процентът при тези над 65 е 77.

Оказва се, че хората в напреднала възраст имат много по-ясна представа какво точно искат и накъде отиват. Когато отидат на среща, те много добре знаят как да се държат и докъде искат отношенията им с този човек да стигнат. Едва половината от хората под 40 могат да се похвалят с подобни способности.

Резултатите от анкетата разбиват мита, че животът приключва, след като навлезем в по-зрелите години. Представите за поведението на хората над 55 години е твърде остаряло. Те далеч нямат намерение да водят спокоен и тих живот.

Точно обратното, именно групата над 55 са най-уверени и много добре знаят какво искат. И не се страхуват да си го вземат. В някои случаи освен подходяща половинка за втората половина на живота си те търсят и партньор, с когото да сбъднат неизживените си сексуални фантазии.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати