ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Мистерия! Да чакаме Мик Джагър у нас или не?

Мистерия! Да чакаме Мик Джагър у нас или не?

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k73137
Мик Джагър

10-часов концерт в София, в който ще се включат Мик Джагър, Джъстин Тимбърлейк, Бруно Марс, Род Стюарт и Слаш обеща директорът на фонадация Мир за теб, мир за мен - Живко Ботев.

Събитието, което би трябвало да се проведе на 1 октомври тази година, ще е с благотворителен характер и ще събира средства за деца, който са жертва на войни и агресия, добавя още Ботев, подкрепен от Робин Димаджио, организатор на музикални събития за ООН.

Пред медиите организаторите заявиха, че концертът ще се проведе на Националния стадион Васил Левски под патронажа на ЮНЕСКО, а събраните пари ще бъдат предоставени на Червения кръст и Червения полумесец.

Амбициите са да се повтори легендарният концерт на стадион Уембли от 1985 година Live Aid, който се проведе с мотото Да нахраним света, а събраните пари за билети бяха дарени на гладуващите деца в Африка.

Дали да гледаме обаче с доверие на подобни новини?

Звезди от ранга на Мик Джагър и останалите знаменитости, които трябва да пристигнат в София след 3 месеца, се ангажират най-малко една година преди концерта.

До момента нито една от тях обаче не е потвърдила участието си на българския Live Aid, а Мик Джагър дори има насрочени дати за турне в САЩ в началото на октомври с Ролинг Стоунс.

От ЮНЕСКО, сочените за патрон на събитието, потвърдиха, че имат подобно предложение, което все още разглеждат, и не са дали официално потвърждение на фондацията Мир за теб, мир за мен.

Представители на Червения кръст също казаха, че за момента не участват в благотворителната акция. Дори към община София, която трябва да е домакин на концерта, не е подадено писмено заявление за организиране на подобно мероприятие.

От София Мюзик Ентърпрайсис - най-големият организатор на концерти у нас, заявяват пред 24 часа, че подобно мащабно събитие няма как да се организира за краткия период от 3 месеца.

Освен това добавят, че не е коректно към музикалните фенове да се обявява участието на звезди и организации, без с тях да има сключено писмено споразумение, което гарантира присъствието им.

С тези разминавания между факти и обещания е разбираемо, че голяма част от хората гледат със съмнение на предстоящото най-велико шоу на всички времена и повече вярват, че сме свидетели на още една панаирджийска сензация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати