Разкриха тайната на щастливия брак! Вижте я

Наздраве

Тайната на щастливия дълъг брак е на път да бъде разгадана. Възрастните хора, които съжителстват заедно повече от тридесет години, имат по-щастливи отношения, когато се напиват задружно, показва ново изследване, цитирано от вестник Метро.

В изследването било анализирано поведението на над 4800 семейни двойки на възраст над петдесет години.

От получените резултати станало ясно, че когато двете половинки употребяват алкохол (било то и в малки дози) заедно, те се радват на по-успешен и хармоничен брак.

Когато обаче само един от партньорите обръщал чашката, в този брак се наблюдавало много по-високо чувство на неудовлетвореност.

Щастлива семейна двойка

За целите на проучването участниците трябва да отговорят на няколко въпроса и да признаят честно колко алкохол приемат на ден.

На авторите на изследването им направило впечатление, че голяма роля за щастието на двойките изиграло споделеното консумиране на алкохолни питиета. Когато партньорите пиели заедно, те че чувствали много по-добре от тези, при които единият пие, а другият – не.

Учените забелязали и още нещо любопитно. Същото високо ниво на щастие се забелязвало и при двойките, в които никой не посяга към чашката.

Това на свой ред показва, че щастие в семейството има тогава, когато между партньорите съществува синхрон.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати