Дебелите жени с белези се смятат за красиви

Дебелите жени с белези се смятат за красиви

В цивилизованите страни красотата е стандартизирана отдавна но в света все още съществуват места, където красотата е понятие, неразбираемо за цивилизованите хора.

Те могат да ужасят европейците, но в Австралия или Африка са напълно приемливи. Ние смятаме, че жената е красива, когато е стройна.

В много райони на Нигерия момичетата трябва да наддават килограми преди сватбата в специални къщи, където се отхранват. Момиченцата от малки трябва да са пълни.

За да се постигне това, ги слагат в малки палатки, където не могат да се движат, и им дават много сладки неща и камилско мляко.

В Судан също се отхранва булката преди сватбата. Четиридесет дни преди събитието всяка сутрин момичето се намазва с мазнина. След това трябва да закуси с килограм зърнена каша без сол и подправки, която трябва да се изяде цялата.

За да стане това по-бързо, възрастна роднина „помага” на момичето с камшик. Ако момичето много се противи, му донасят още една порция каша и не я оставят на мира, докато не я изяде.

Младите красавици от племето уаяна във Френска Гвинея смятат, че липсата на талия е признак на хубост. Затова увиват около талията си големи колани, за да изглеждат по-дебели.

Дебелите жени с белези се смятат за красиви

Жените от племето карамоджонг на границата на Судан и Уганда смятат, че са красиви ако имат специфични белези. За да се сдобият с белези, те изтърпяват мъчителната процедура да им разрязват кожата на лицето и тялото със специални железни куки.

След това посипват раните си с пепел цял месец, за да не зараснат бързо. Жените от Бирма са известни като жените-жирафи заради дългите си шии.

Те ги издължават с помощта на специални обръчи, а върху ушите си слагат тежести до 3 килограма, за да ги разтегнат. Момичетата от етиопските племана сурма и музи удължават долната си устна.

За тази цел те вкарват в нея глинен диск, който разширяват до размерите на чиния с диаметър 50 см. Това ужасяващо за европееца украшение е залог, че по време на сватбата семейството на момичето ще получи голям брой животни като откуп за булката.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати