Иновация в действие! Доставки на храна с дрон

доставки с дрон

Доставките на храна за вкъщи никога не са били по-лесни. Днес поръчаната храна може да пристигне до дома ви не само с разносвач, но и с дрон.

Новият начин за доставка е изпробван успешно в Невада. Там малко самолетче достави донъти, кафе, сандвичи с пилешко на клиентите. Това става с гражданско безпилотно самолетче, което наскоро получи позволение да извършва доставките си от авиационните власти.

Първата по рода си доставка е извършена от верига 7-Илевън с дрон на компанията Флирти в Рино, щата Невада. В нея клиентите са получили успешно студени и горещи продукти.

Правилата, разрешаващи употребата на дронове за граждански цели, бяха приети през юни. Те разрешават това само в зрителното поле на оператора и без да прелитат над хора. Уредите трябва да са тежки не повече от 25 кг и да летят на височина до 122 метра. Максималната скорост на летене е 161 км в час. Дроновете могат да се отдалечават на максимум 8 км от летището и то само ако са снабдени със специално осветление.

В края на август влизат в сила и нови правила, при които операторите ще могат да управляват дрон без обучение. Днес за това се изискваше специално разрешително и възраст от минимум 16 години.

Най-големите компании – Амазон, Алфабет, Гугъл и Упл Март отдавана работят по въвеждането на практиката за доставки с дрон. Повечето от тях са категорични, че вече са осъществили своята първа успешна доставка.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати